Het verhaal

Laat ik voorop stellen dat mijn intenties altijd positief zijn en ik zal de laatste zijn die iets kwaads in de zin heeft, laat staan dat ik allerlei onwaarheden verzin om mijzelf in te dekken. Ik heb immers niets te verliezen.
Het verhaal
Ik heb in het gesprek in februari met het bestuur en Mees duidelijk gewaarschuwd dat ik bij autoritair gedrag vanuit een bestuur meteen vertrokken ben, ik heb zelfs wat voorbeelden uit mijn ervaringen gegeven. Laat dat autoritaire gedrag nou toch verschillende keren zijn voorgevallen. En op een dag in juni ging het te ver. Vele excuses en ‘zo had ik het niet bedoeld’ namen voor mij niet weg dat het nog eens zou gebeuren en daarom heb ik ontslag genomen, althans; ik heb gebruik gemaakt van het verstrijken van de proeftijd en deze niet verlengd naar een vaste aanstelling.
Ik had in februari gemerkt dat de website van Kat-Rijn was verdwenen en bood aan om geheel belangeloos een website te bouwen, gewoon uit liefhebberij. Toen ik middels een schrijven uitlegde wat een moderne website inhield raakte het bestuur nogal in paniek; eigenlijk wilde men bij nader inzien geen website, veel te modern. Het kwam erop neer dat een website alleen de naam en telefoonnummer van de secretaris moest bevatten. Ik heb het bestuur toen toch weten te overtuigen van een moderne informatie-site, mede omdat er ook concurrentie is van bijvoorbeeld de Stichting Welzijnskwartier met een geweldige site.
Maar na een enthousiaste start mijnerzijds kreeg ik steeds meer te maken met voor mij onvriendelijk gedrag en toen ben ik gewoon gestopt met verdere ontwikkeling van de site, ‘het vuur is uit’ meldde ik aan het bestuur. Ik ben toen deze website voor Koor Katrijn gaan bouwen, want ik ben tenslotte nooit onvriendelijk tegenover mijzelf. Na een maand kreeg ik de vraag waarom ik niets meer aan de website voor Kat-Rijn deed en toen heb ik nog maar eens verwezen naar mijn eerdere bericht. In een daarop volgende vergadering met het bestuur was het bestuur ineens helemaal enthousiast over het Internet. Ik ben toen onder nieuwe voorwaarden aan de slag gegaan en de website gebouwd die u heeft kunnen zien. Maar toen kwamen de verbale explosies, waarom? Ik heb zo mijn vermoedens, maar voor mij uiteindelijk reden om met het bestuur te breken en ontslag te nemen. Ik zal vast wel iets fout hebben begrepen, maar om iemand op zo’n manier te schofferen was voor mij grensoverschrijdend. Er was geen verschil van mening maar een overduidelijk verschil in status, ik werd op mijn plaats gezet. Het bouwen van de website zou een liefhebberij moeten zijn en dat was het beslist niet meer.
Nu is het zo dat Koor Katrijn een activiteit van Kat-Rijn is en niet van mij. Als ik breek met Kat-Rijn, dan betekent dat dat ik ook geen dirigent meer van Koor Katrijn ben.
Ik heb met Ria Zitman afgesproken om mijn besluit pas na mijn vakantie kenbaar te maken en er nog eens over na te denken. Dat heb ik gedaan en tijdens mijn vakantie heb ik een oplossing bedacht waarover ik met Ria afgelopen vrijdag 14 juli bij mij thuis heb gesproken. Dit was echter vruchteloos en daarom was mijn besluit definitief en heb ik netjes mijn afscheid aangekondigd.

Dit is het echte verhaal.

Tja, en hoe nu verder?

2-stemmig (26) 3-stemmig (3) 4-stemmig (5) 5-stemmig (1) Geluidsweergave (19) Gezondheid (1) Oefenen (10) Video (3)